Verdensbyen Singapore

Singapore er en imponerende bystat, som man finner på Malaysias sydspiss. Mange nordmenn har allerede kommet i kontakt med byen, siden den i tidligere tider var et sentrum for skipsfart i regionen, og fordi den i dag er et sentrum for marin konstruksjon og finans og handel.

Sammenlikner man Singapore med landene rundt, så vil man merke at byen byr på en høyere levestandard, og at livet stort sett føres etter vestlige verdier. Til dels henger dette sammen med den store rikdommen som har hopet seg opp i byen, men også med dens historie, som en viktig handelshavn for europeere, og senere som en britisk koloni.

Orden skal det væredownload-64

Her finner man folk fra hele verden, og den er i sannheten et eksempel på velfungerende multikulturell by. Man finner hovedsakelig folk fra hele Asia, men også store grupper europeere, hvor briter utgjør majoriteten. Noe av grunnlaget for at hverdagen fungerer så godt som det gjør mellom disse gruppene i hverdagen, er at det offentlige livet er strengt regulert, og at det slik finnes lover om det meste. Straffene er også til dels harde og middelalderske, men det fører med seg at alt er rent og pent og at folk er høflige og anstendige. Det fleste har fått med seg at det koster rundt kr. 3 000 (*En halv månedslønn) å kaste en tyggis på gata, men færre snakker om at det kan koste 25 til 50 slag med kjeppen, om man blir funnet skyldig i å ha seksuelt trakassert noen på toget.

Shoppingmuligheter for enhver smak

Om man befinner seg i sentrum av byen, kan man nyte den imponerende arkitekturen, og man kan besøke noen av verdens beste handlesenter. Den som er på jakt etter billigere og mer eksotiske varer, kan ta turen til Lille India, hvor man kan finne mye rart, og hvor man kan smake på den lokale maten.