Tropiske Malaysia

Malaysia er som regel ikke et hovedreisemål for europeere, som vanligvis foretrekker Thailand som regionens reisemål. Derfor har store deler av Malaysia også forblitt en urørt perle, med urskog, flotte og rene sandstrender, og palmer som vaier i vinden, men med få turister. Er man heldig har man derfor en hel sandstrand for seg selv. Eller man deler en hel trope-øy med rundt 100 andre folk.

Grunnen til at få europeere reiser til Malaysia, er på den ene siden at Malaysia ikke markedsfører seg som et partysted, på den andre siden, at landet er muslimsk. Noe som innebærer at man ikke kan oppføre seg på samme nedrige vis som i Thailand. I det hele er landet et nybrotts-land når det kommer til å bygge ut en turistnæring.

Hvor strengt muslimsk må jeg oppføre meg?kuala-lumpur-170985_960_720

Om man reiser hit som Europeer, må man ikke oppføre seg strengt muslimsk. Man kan gå i vanlig klær, og man kan om man ikke er muslim også kjøpe øl på kiosken, eller spise bacon til frokost. Malaysia har over lange tider hatt en kinesisk minoritet, som bor i landet, og har dessuten hatt nær kontakt med britene. Den eneste merknaden man kan gjøre er at blonde kvinner som reiser alene uten mannlig følge, vil kunne bli utsatt for en del meget innpåslitne menn, som har et noe annerledes syn på det med flørting.

En eksotisk rundreise

En av de mer eventyrlige måtene for å komme seg til Malaysia på, er ved å ta toget fra Bangkok. Da kommer man også innom flere av de Thailandske ferieplassene. Toglinjen går gjennom jungelen på landets østkyst, hvor man også finner de beste ‘øde’ øyene, og færrest folk. Før man så legger ut på hjemveien, kan man ta seg noen dager i verdensbyen Singapore, for shopping, god mat og et mangfold av kulturer.