Slik pakker du for reisen

Våre heteste pakketips

  • Husk å pakke flytende varer i plast. Det er utrolig kjedelig å ankomme hotellet, åpne kofferten og finne klær som bader i rødvin og hårolje. Knusbare flasker pakker du best inn i et par sokker, før du tyller tett plastikk rundt.
  • Sjekk de lokale værforholdene der du skal. Trenger du solkrem og solhatt, eller polvotter og sauseskinnsko? Husk at værforhold varierer etter sesong, og at det ikke alltid er varmere enn hjemme – selv om du bor i Norge.
  • Fyll hulrommene. Mange har mye å gå på her – sjekk rommene under stoffduken i kofferten.tourists-915852_960_720
  • Vær forberedt på det uventede: Ta med medisiner og andre hjelpemidler du vanligvis benytter deg av. Om du pleier å bli solbrent, ta med aftersun. Om du pleier å få såre lepper, ta med sårsalve. Ting skjer, også på ferie.
  • Merk bagasjen din. Mange kofferter havner på avveie, og da er det alfa omega at du har merket den ordentlig. Husk at bagasjelappen fra flyselskapet kan ramle av. Sørg for å ha solid, permanent merking på dine kolli.
  • Mange opplever at det er fordelaktig å rulle klærne. Dette gjelder spesielt når du skal fylle tomrommene i kofferten. Dessuten holder klærne seg gjerne bedre når du ruller dem istedet for å brette.
  • Mange av oss pakker mer enn vi trenger. Legg alt du vil ha utover senga, og ta ut halvparten. Dette høres kanskje brutalt ut for mange, men ditt framtidige jeg vil takke ditt fortids-jeg. Tenk dessuten anledning for hvert plagg eller hver gjenstand: Hvordan passer dette plagget til de aktivitetene du skal foreta deg i ferien? Hvilke plagg passer til hverandre? Tenk antrekk, og pakk ut i fra det. Husk dessuten gode sko – gjerne i en nøytral farge som passer alle antrekkene dine. Dette sparer du mye plass og vekt på.
  • Ta med det viktigste i håndbagasjen. Dette gjelder både verdisaker, og ting du trenger underveis på reisen. Om bagasjen din for eksempel blir forsinket, er det gull verdt å ha noe på lur i håndbagasjen.