Pakk sekken

Backpackerreiser har blitt mer og mer vanlig de siste årene – spesielt blant ungdommer. Mange kombinerer for eksempel et friår fra utdanningen med en lengre utenlandsreise.

Skreddersy din egen reise

Dagens ungdom er en reisevant generasjon, og har ofte spesifikke preferanser for hvor og hvordan de ønsker å reise. Stadig flere velger bort den tradisjonelle ryggsekken til fordel for en mer fasjonabel trillekoffert. Dette høres kanskje banalt ut, men det har implikasjoner for valg av reisemål og transportmetode. Mens man med ryggsekken på ryggen kan komme seg gjennom mer grisgrendte strøk, er trillekofferten et lite yndet pakkemedium for fjellstier i Himalaya eller jungelsafari i Afrika. Trillekofferten må derfor velges med omhu, og turen planlegges deretter.

Finn din stiltourists_on_the_road_to_the_siiq_at_petra_jordan

Fra telt til luksushotell – mulighetene for bopel på backpacker-reise er uendelige. Da mange velger mer eksotiske reisemål for disse turene, går en stor del av budsjettet ofte med til flybilletter. Dermed er det ikke alltid så mye igjen når man skal finne et sted å sove for natten. Mange velger hostels eller ungdomsherberge. Ikke bare er det en rimelig løsning; man får også muligheten til å bli kjent med andre ungdommer som er ute i samme ærend. Kanskje møter du reisefølget ditt nettopp på ett av disse stedene? Eller kanskje møter du noen som kan fortelle om en uforglemmelig reise til et helt bestemt sted, som så gir deg inspirasjon til ditt neste reisemål på turen? Spesielt for deg som reiser alene, kan slike møtesteder være avgjørende for opplevelsen av din backpacker-tur. Mange forteller om nære vennskap som har oppstått etter et møte på et ungdomsherberge.

Tenk sikkerhet

For mange backpackere er denne turen den første lengre reisen uten familien, og den lengste perioden man har vært utenlands. Det er viktig å ta noen forehåndsregler. Tegn gyldig reiseforsikring, ha alltid med deg en kopi av passet ditt, og sørg for å ha nødladere med fullt batteri til en hver tid. I tillegg bør du alltid ha litt cash tilgjengelig, gjerne en internasjonalt akseptert valuta, slik som dollar.