Jorden rundt

Blant backpackere og andre reiselystne, blir det stadig mer populært med en såkalt “jorden rundt”-reise. Mens dette tidligere fortrinnsvis involverte seiling, og det gjerne tok et år å gjennomføre, kan man nå fly på en brøkdel av tiden. Reisebyråer tilbyr dessuten et bredt utvalg av skreddersydde jorden rundt-reiser, tilpasset dine behov og interesser. Kanskje vil du haste gjennom ruta på kortest mulig tid, kanskje ønsker du å tilbringe mye tid på et bestemt sted, eller kanskje ønsker du en bestemt type reisemål. Avhengig av interesser, budsjett og tiden du har til rådighet, kan reisebyrået skreddersy den perfekte opplevelsen for akkurat deg.tourists_at_oahu_island_hawaii_9789r-vi

Før du tar kontakt med ditt reisebyrå, anbefaler vi imidlertid at du leser våre tips og triks for jorden rundt-reiser, som vi har samlet nedenfor:

  • Lag et budsjett. Hvor mye kan du reise for? Det er greit å ha en oversikt over hvor mye du har til rådighet før du kontakter reisebyrået. Slik blir det nemlig lettere for dem å skreddersy det programmet som passer for nettopp deg. Dessuten er det en stor fordel når selve reisen kommer, spesielt dersom dere er flere som reiser sammen. Da har man klare retningslinjer på de økonomiske rammene for turen på forhånd, og man unngår uenighet rundt pengebruk.
  • Tenk på hva du ønsker å oppleve. Er du en spenningssøkende reisende? Eller liker du ro og avslapning? Hva du ønsker å fylle dagene med, bør være med i betraktningen når du velger stoppesteder for din jorden-rundt-reise. Dersom du for eksempel skal hoppe fallskjerm, eller ligge på strande, kan det være en idé å undersøke hvor de beste tilbudene finnes.
  • Legg inn litt margin i programmet. Mange fyller reisen med for mange stoppesteder, og mister dermed muligheten til å utforske og bli kjent med de ulike stedene. Dessuten er det gull verdt å ha mulighet til å være spontan underveis, etter hvert som man møter andre, får nye venner og får tips fra dem man møter på turen.