Haikerens guide til verden

Om du reiser alene, og er av den spontane typen, kan haiking være noe for deg. Når du haiker, er du på eventyr, og ingen ting kan planlegges 100%. Du møter nye mennesker, du opplever nye steder, og du har mulighet til å spare mye penger.

Haiking er imidlertid ikke risikofritt. Det er selvsagt lettere å få et ledig sete om du kun er én person, men dette innebærer samtidig at du er mer sårbar om noe skulle skje., Om du følger våre reiseråd for haikere, vil du, om ikke utelate, i det minste redusere riskoen betraktelig.

God tur!

Tips til den eventyrlystne haiker

  • Informer venner og familie om hvor du befinner deg. Si gjerne i fra om at du står ved landeveien, og du er i ferd med å bli plukket opp av en bil. Slik kan bekjente vite at du er på en transportetappe, og følge litt ekstra med
  • Ta bilde av registreringsskilt, og noter ned biltype og annen informasjon. Send så denne informasjonen til dine kontakter, slik at de lettere kan spore deg opp om nselfie-1124695_960_720oe skulle skje.
  • Spør hvor føreren er på vei, og hva hun eller han skal der. Presenter deg selv, og vær åpen – dette gjør det enklere for sjåføren å føle seg trygg på deg. Husk at dette handler om å bygge et gjensidig tillitsforhold. Mange førere er skeptiske til å ta på haikere. Møt dem på halvveien, og vis at du har gode intensjoner.
  • Haik kun i dagslys. Tenk på at sjåføren skal ha mulighet til å se og vurdere deg på avstand.
  • Tenk på hvor du står og haiker. Ofte er bensinstasjoner og andre naturlige stoppesteder langs veien et bedre valg enn å stå på et tilfeldig sted ved veien. Dessuten er det flere som ser deg gå på den aktuelle bilen, og som dermed har informasjon dersom noe skulle skje.

Dersom haiking likevel skulle føles for risikofylt for deg, kan du alltids fylle spenningskvoten på andre måter. Hva med litt poker eller Blackjack?