Finansselskapet MasterCard har laget en egen liste over de ti mest populære reisemålene verden over, år for år. Listen baserer seg på byer, og ikke land, og viser en geografisk spredning over flere kontinenter. Afrika nådde heller ikke i 2016 opp på listen med noen av sine byer.

Bangkokbangkok_skytrain_sunset

I Thailands hovedstad kan turister oppleve buddhistiske templer, dra på båtturer, spise fantastisk gatemat på byens mange markeder, eller shoppe i de mange butikkene og kjøpesentrene. Selv om Thailand har slitt noe som reisemål etter den politiske uroen de siste årene, var 2016 et solid år, med 21,5 millioner besøkende til Bangkok alene.

London

London har noe for enhver smak, også for turister. Nesten 20 millioner mennesker besøkte byen i 2016, og disse kunne besøke populære attraksjoner som Big Ben, London Eye og London Bridge. Etter at Storbritannia i juni 2016 stemte nei til fortsatt medlemskap i EU, kunne turister dessuten dra nytte av et svakere pund, noe som kommer godt med i de mange handlegatene i den britiske hovedstaden.

Paris

Paris har lenge tronet i toppet over verdens mest besøkte byer. Eiffeltårnet regnes fortsatt som verdens fremste turistattraksjon, selv om terrortrusselen har flyttet Paris et par hakk ned på listen. Vel 18 millioner mennesker besøkte byen i 2016.

Dubai

Det er ikke bare nordmenn som liker sol og varme: Dubai tok i 2016 fjerdeplassen over de mest populære reisemålene. En viktig faktor, foruten det varme klimaet året rundt, er attraksjonene som Dubai kan by på. Om du ønsker fantastiske resorts med bade- og spa-muligheter, uforglemmelige gourmetiske opplevelser, eller rett og slett en skiferie i et innendørs skianlegg, har Dubai noe by på.

New York

Byen som aldri sover tok 5.-plassen på lista. Attraksjoner som Frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge, Central Park og Times Square trekker mange turister, og 2016 var intet unntak.